Prima pagină > Muzica, News > Cei mai bine plătiţi rapperi americani în 2010

Cei mai bine plătiţi rapperi americani în 2010

Cântăreţul şi producătorul american Jay-Z s-a situat pe prima poziţie în topul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume, obţinând în ultimul an venituri de două ori mai mari decât Sean „Diddy” Combs, clasat pe locul al doilea.

Jay-Z este rapperul cu cele mai mari câştiguri în ultimul an

Cu patru ani în urmă, rapper-ul Jay-Z şi-a aţâţat colegii de breaslă cu versurile “Ceea ce voi numiţi bani, eu plătesc mai mult pe taxe”. N-a fost o laudă gratuită, după cum arată un top realizat de Forbes cu cei mai bine plătiţi cântăreţi americani de hip hop pe 2010.

Jay-Z ocupă prima treaptă a podiumului, cu încasări de 63 de milioane de dolari pe parcursul ultimului an. Venitul său implică taxe pe venit de 35%, ceea ce înseamnă că va trebui să plătească statului american suma de 22 de milioane de dolari, o sumă mai mare decât câştigurile tuturor celorlalţi rapperi americani, cu excepţia lui Diddy, care a agonisit în 2010 30 de milioane de dolari.

Primii doi cei mai bine plătiţi rapperi americani nu se mulţumesc cu banii câştigaţi din muzică. Jay-Z este co-proprietar al lanţului de cluburi de noapte 40/40 şi deţine acţinuni la echipa americană de baschet New Jersey Nets. Diddy câştigă bani din votca Diageo şi din diverse roluri pe micile şi marile ecrane, precum cel din producţia “Adu-l urgent pe scenă”, lansată în 2010.

Locul trei în topul realizat de Forbes este ocupat de Akon, care a câştigat 21 de milioane de dolari, mulţumită liniei de vestimentaţie Konvict Clothing şi unei reclame pentru Pepsi, centrată pe Cupa Mondială de fotbal.

Ceilalţi rapperi din top-ul 10 Forbes sunt Dwayne „Lil Wayne” Carter (20 de milioane de dolari), Andre „Dr. Dre” Young (17 milioane de dolari), Christopher „Ludacris” Bridges (16 milioane de dolari), Calvin „Snoop Dogg” Broadus (15 milioane de dolari), Timothy „Timbaland” Mosley (14 milioane de dolari), Pharrell Williams (13 milioane de dolari), Kanye West (12 milioane de dolari).

Cele mai mari sume de bani nu provin din vânzările de discuri, a explicat Zack O’Malley Greenburg, editorul revistei Forbes care a întocmit topul. „Eminem se află abia pe loculal 14-lea, deşi a vândut cele mai multe discuri dintre toţi rapperii, din anii 2000„, a declarat Greenburg.

Eminem a avut venituri de 8 milioane de dolari în perioada iunie 2009 – iunie 2010, iar cel mai recent album al său, intitulat „Recovery”, s-a vândut în 741.000 de exemplare în prima săptămână de la lansare.

Sursa: Realitatea.net

Anunțuri
Categorii:Muzica, News Etichete:, , , , ,
 1. 20/08/10 la 12:59

  Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

 1. 02/09/10 la 13:26
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: