Prima pagină > D'ale mele, Not Funny, Sarcina > Sarcina extrauterina

Sarcina extrauterina

In mod normal, la inceputul sarcinii, oul fertilizat calatoreste din trompa uterina catre uter, unde se implanteaza si creste. In aproximativ 2% din sarcini, oul fertilizat (zigotul), se implanteaza pe o suprafata din afara uterului determinand astfel dezvoltarea unei sarcini ectopice (cunoscuta si sub numele de sarcina extrauterina sau sarcina tubara).

Aproape toate sarcinile extrauterine se dezvolta intr-una din trompele uterine dar se mai pot localiza si la nivelul ovarului, cervixului (partea inferioara a uterului) sau in interiorul abdomenului. O sarcina extrauterina nu poate sustine fetusul in viata foarte mult timp. Daca este lasata netratata, sarcina ectopica tubara poate determina ruptura trompei uterine si hemoragie masiva, complicatii ce pun in pericol viata gravidei. De aceea, in cazul unei sarcini extrauterine diagnosticate, care nu determina prin ea insasi avort spoantan, este necesara intreruperea acesteia, fie prin metode medicale ce opresc dezvoltarea sarcinii, fie prin metode chirurgicale ce inlatura mecanic zigotul implantat anormal. sonrisa-del-bebe

Cel mai important risc asociat cu sarcina extrauterina este deteriorarea fertilitatii. Sarcina ectopica poate distruge una din trompele uterine, reducand astfel sansele unei viitoare conceptii si crescand riscul aparitiei in viitor a unei noi sarcini extrauterine.

Prin dezvoltarea sa, sarcina extrauterina pune in pericol viata gravidei. Desi decesul din aceasta cauza este rar, sarcina extrauterina reprezinta principalul motiv al deceselor survenite in primul trimestru de sarcina. O ruptura a sarcinii extrauterine necesita tratament chirurgical de urgenta.

Preluat de pe Sfatul Medicului

Asta ca sa nu existe impresia ca o femeie normala la cap ar tine o astfel de sarcina!

Reclame
 1. georgiana
  12/08/09 la 09:20

  cand pot face sex dupa o sarcina extrauterina

 2. 12/08/09 la 12:47

  In mod normal, ca dupa oricare alta sarcina trebuie sa astepti cel putin 30 de zile.
  Insa iti recomand sa te protejezi pentru ca sarcinile extrauterine sunt periculoase. Daca nu apelezi la un doctor de specialitate risti sa treci din nou prin toate astea!

 1. No trackbacks yet.
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: