Prima pagină > News, Pamflet, Politica > Votul obligatoriu?!

Votul obligatoriu?!

In urma prezentei reduse la vot(25%) dragii nostrii politicieni s-au gandit ca asa nu se mai poate!

Pai normal… cum sa mai fraudeze ei alegerile daca nu exista votanti. Asa ca le-a spart capul ideea de a introduce votul obligatoriu!vot

Ce conteaza daca dreptul la vot este unul personal si nu ar trebui sa devina o obligatie?! Ei au fost alesi(„prin vot”) sa ne reprezinte interesele. Iar acum ne obliga sa votam in continuare!

Eu sunt una dintre persoanle care isi exercita acest drept si ma mandresc cu asta. Insa nu sunt de acord sa se impuna acest lucru, pentru ca din acel moment votul isi pierde calitatea de „drept” si devine o obligatie, o regula.

In Uniunea Europeana, cetatenii sunt obligati sa se prezinte la urne in Belgia, Grecia, Cipru, Italia, Luxemburg si Franta (doar pentru Senat).

Pedepse:

In Belgia esti privat de anumite drepturi civile dacă nu votezi cel putin la patru alegeri intr-o perioada de 15 ani. In Grecia, daca nu votezi, vei avea probleme la obtinerea pasaportului sau a carnetului de conducere, iar in Italia va fi mai greu sa gasesti un loc la gradinita pentru copilul tau.

Oare asta ne dorim noi acum? Astea sunt interesele pentru care se lupta guvernatii alesi prin DREPT de vot?


Am vazut prin blogosfera si personaje care sustin aceasta idee. Bravo lor!

Dar sincer, ai prefera sa se prezinte la urne cei care nu stiu sa citeasca numele pe care pun stampila?La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, in Braila au fost foarte multi cetateni care au incurcat PSD-ul cu PDL-ul datorita siglelor asemanaoare :))

15_sigla_psd

sigla_pd-l


In plus, sunt sigura de faptul ca, fiind o obligatie, tot mai multi romani se vor razbuna si tot mai multe buletine de vot vor deveni nule.

Declaratia Drepturilor Omului, la care Romania este parte semnatara, prevede, in articolul 21:

„VOINTA poporului trebuie sa constituie baza puterii de stat; aceasta VOINTA trebuie sa fie exprimata prin alegeri nefalsificate, care sa aiba loc perioadic prin sufragiu universal, egal si exprimat prin vot secret sau urmand o procedura echivalenta care sa asigure libertatea votului”.

Reclame
Categorii:News, Pamflet, Politica Etichete:,
 1. Nicole
  13/06/09 la 14:03

  Dracu o sa-i mai voteze!
  Nu ii mai satura Dumnezeu de tampiti ce sunt!

 2. Crina
  13/06/09 la 14:47

  Ete na… asta mai lipsea sa ma oblige sa votez.
  Si daca nu vreau ce? ma bate base cu pliciul la poponet?
  =))

 3. 13/06/09 la 21:33

  da si pe cine dreaq sa votez ? … adica in final ajungi sa pui N stamplie ca sa te razbuni .. pe cine ? Nici macar atat nu merita.

 4. guajirom
  14/06/09 la 13:40

  ma mamica da ce te-ai ambalat tu aici 🙂

 5. 16/06/09 la 14:05

  Păi oricum e o prostie că pot să merg să pun ştampila pe toţi numa de ciudă, sau să le scriu o poezi cu multă „iubire” pe buletin.

  În plus eu sunt de acord cu tine, poate chiar mai vechement că problema democraţiei nu este că nu merge lumea la vot – ci că merg toţi retardaţii la vot; şi de retardaţi nu ducem lipsă după cum se vede.
  De fapt, mai serios vorbind, democraţia are o hibă inerentă: în orice grup, cei mulţi tind spre mediocritate, iar dacă cei mulţi decid… o fac în spiritul lor şi pentru a fi ei reprezentaţi.
  Păcat doar că banii în cercetare merg aiurea şi nu fac nimic, altfel poate nişte „minţi luminate” ar mai schimba ceva prin sistemul ăsta vechi de câteva mii de ani şi la fel de învechit!

 6. 16/06/09 la 18:38

  Este o mare prostie acest „vot obligatoriu”!

 1. No trackbacks yet.
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: