Prima pagină > News > Donarea de sânge salvează vieţi!

Donarea de sânge salvează vieţi!

România se află pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge. Este ironic că un popor atât de solidar nu trece de un procent atât de mic precum cel pe care îl înregistrăm, în medie, pe an: doar 1,7% din populaţia adultă donează sânge.

Privind în urmă, cel mai fericit an a fost 2005, cu 180960 de litri de sânge colectaţi. Anul urmator a înregistrat o scădere drastică iar in 2007 doar 66% din totalul de cereri de unităţi sangvine lansate de spitalele romăneşti au primit răspuns pozitiv.

Asociaţia REACT a organizat de-a lungul timpului campanii de donare de sânge care au generat peste 10000 de donatori, îmbunătăţind stocurile Institutului Naţional de Hematologie cu peste 4500 de litri de sânge. Mulţi tineri s-au implicat în programele desfăsurate, dar este incă insuficient…

Donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare şi alte beneficii, precum:
• 7 tichete de masă
• zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvenţă pentru elevi, studenţi şi militari, în ziua donării
• Decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reşedinţa in altă localitate decât cea în care îşi are sediul instituţia la care se face donarea de sânge
• Reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.

Reclame
Categorii:News Etichete:, , ,
%d blogeri au apreciat asta: