Prima pagină > News, Weed > Gata cu distractia!

Gata cu distractia!

joint Comercializarea legala a halucinogenelor nu mai are viata lunga. Structurile antidrog din cadrul Politiei Romane au efectuat verificari la magazinele care vand astfel de produse, aceste substante urmand a fi introduse pe lista celor ilegale.

In urma verificarilor, specialisti din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate/ Directia Antidrog si ai Agentiei Nationale Antidrog au avut ieri o intalnire de lucru in cadrul careia au fost discutate diverse aspecte privind implicatiile consumului unor astfel de substante.128549_articol

Dupa analizarea situatiei, Directia Juridica din cadrul IGPR a finalizat proiectul prin care se propune modificarea Legii nr.143/ 2000, privind includerea in tabelele anexa a unor substante din categoria halucinogenelor. Potrivit MAI, documentul va fi promovat spre adoptare in cel mai scurt timp.

Substantele cu continut halucinogen se comercializeaza in magazine deschise in majoritatea oraselor mari din tara, potrivit Reprezentantei Permanente EURAD. Insa autoritatile nu au putut lua masuri pana acum deoarece aceste substante nu se afla pe lista substantelor ilegale.

pikmin_weed_sticker-p217234698600479190tdcj_210 Acelasi lucru a fost constatat si in urma analizelor de laborator facute de Inspectoratul General al Politiei Romane. „In urma analizelor de laborator s-a constatat ca respectivele substante nu sunt inscrise in tabelele anexa ale Legii nr.143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si ale Legii nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope, nefiind recunoscute de Organizatia Natiunilor Unite si de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca facand parte din categoria stupefiantelor ori psihotropelor, motiv pentru care nu sunt plasate sub control de cele doua conventii”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

Din acest motiv, comercializarea acestor substante cu efect halucinogen nu poate fi considerata a fi infractiune.

Reclame
Categorii:News, Weed Etichete:
 1. 29/04/09 la 15:26

  Asa,foarte bine,sa inceapa toata lumea sa se drogheze ca de la legalizarea acestor weed shop-uri pana la legalizarea Marijuanei nu mai este mult. Iar daca Maijuana se legalizeaza sau se vinde pe sub mana prin Weed-Shop-uri…de ce nu si cocaina,hero sau alte droguri criminale. din momentul extinderii pietei actuale la cea cu substantele enumerate mai sus puteti spune ADIO Romaniei !!!

 2. 29/04/09 la 15:33

  Si cand ma gandesc ca acestea ard neuronii.
  Neuroni care se manifesta din ce in ce mai rar in randur unor oameni care sunt,dupa 4 luni de zile,si acuma clienti fideli ai acestor Weed Shop-uri.
  Regrete….

 3. 29/04/09 la 19:08

  Cred ca tine de constiinta fiecaruia sa-si traiasca viata cum crede mai bine.
  Insa nu cred ca daca aceste magazine se vor inchide oamenii nu vor mai fuma iarba, sau nu vor mai consuma droguri.
  Parerea mea este ca trebuie sa-i lasi libertatea omului de a alege!

 4. Nul
  10/02/10 la 11:38

  Este o prostie sa le ilegalizeze . @Alex , efectele date de iarba nu se compara cu efectele date de alcool . De ce nu ilegalizeaza alcoolul ? Pana acum nu s-a inregistrat nici un deces care sa aiba drept motiv Marijuana . E o planta naturala si nu se poate compara cu heroina , cocaina sau alte porcarii . Sunt doua lucruri cu totul si cu totul altfel . Natural si chimical . Alte tari s-au imbogatit de pe urma vanzarii ierbii . Dar , la noi ce sa-i faci , comunismul inca e in tromba . Generatia veche inca are puterea si asta e o mare prostie . Nu vom fi niciodata o tara dezvoltata pana nu ne deschidem posibilitatilor . Sa-l citez pe un bosorog de la TV „Exista si muzica pe internet care iti ofera stari de euforie si halucinogene , e revoltator !” . Ce e revoltator in starea de euforie ? De cand euforia are acelasi inteles cu halucinatia ?

  In orice caz , Romania trebuie sa se deschida odata catre lucruri noi . Nu e nimic rau in legalizarea Marijuanei . Pur si simplu ne-ar inflori economia , turismul si oamenii n-ar mai trebui sa cumpere pe la colturi de blocuri . De asemenea ar rezolva si problema retelelor de trafic cu Marijuana 🙂 . E chiar atat de usor , dar comunismul a pompat prostie cu tona in tara asta , nu ne vom dezvolta pana nu va disparea generatia veche , asta e sigur .

  • 10/02/10 la 19:40

   Frate am un prieten care a facut 5 luni puscarie pentru un joint si jumatate de gram de iarba… este o nenorocire in tara asta!

 1. No trackbacks yet.
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: